Alpacaboerderij | Hier staan alle alpacaboerderijen op een rij! (2024)

Alpaca boerderij bij jou in de buurt

Een alpacaboerderij is een uniek soort boerderij waar alpaca’s gefokt worden. Niet alleen in de Andesbergen, waar alpaca’s oorspronkelijk vandaan komen, zijn alpacaboerderij te vinden tegenwoordig ook in Nederland en België.

Alpacawol

Alpacaboerderijen zijn gebouwd om alpaca’s in optimale omstandigheden te houden en om hun wol te produceren. De alpacawol is erg geliefd vanwege haar zachtheid en duurzaamheid. Daarom wordt deze wol vaak verwerkt tot kleding en dekens. Maar er worden op de alpacaboerderij in Nederland en België ook steeds meer gasten ontvangen want deze fluffy dieren zijn erg populair om mee te gaan wandelen of om ze te voeren. Als je dus op zoek bent naar een unieke ervaring, dan moet je een bezoekje brengen aan een alpacaboer.

Alpacawandeling

Bij veel alpaca boerderijen is het mogelijk om met de wollige viervoeter te gaan wandelen. Lekker over de alpacaboerderij of door het bos. Je kunt zelfs een strandwandeling maken met alpaca's! En bij een wandeling met alpaca's hoort natuurlijk ook een leuke selfie. Mits de alpaca er toestemming voor geeft! Een alpacawandeling is echt een aanrader!

Alpacaboerderij | Hier staan alle alpacaboerderijen op een rij! (1)

Feed & Greet met alpaca's

Wat eten alpaca's? Alpaca's eten gras, hooi en brokken. Tijdens een Feed en Greet leer je meer over wat alpaca's fijn vinden, en ook wat ze niet fijn vinden. Net als mensen zijn niet alle alpaca's hetzelfde. De boer of boerin kunnen dit zelf het beste uitleggen. Sommige alpaca's eten bijvoorbeeld zo uit je hand en andere alpaca's komen liever niet bij je in de buurt.

Alpacaboerderij | Hier staan alle alpacaboerderijen op een rij! (2)

Alpacagolf

Ja, ook dat bestaat alpacagolf! Zin in een leuk en origineel uitje met het gezin, familie, vrienden, teamgenoten of collega’s? Boek dan het arrangement alpacagolf. Je speelt dan golf tussen de Alpaca’s. Deze activiteit is voor iedereen leuk. Voor kinderen maar óók zeker voor volwassenen!

Op het terras genieten van Alpaca's

Alpaca's zijn zo'n leuke beesten om naar te kijken. Heb jij al wel eens tien minuten naar deze wollige viervoeters gekeken? Ik weet één ding zeker, dat gaat niet snel vervelen!

High tea of lunchen met alpaca's

Genieten van een lekkere hightea terwijl de alpaca's om je heen lopen. Klinkt dat niet leuk? BijAlpa farm Rouveen en Alpacafarm Riethoven kan dit gewoon! Lunchen in een alpacacafe? Ja dat kan ook bij Alpaca Vorstenbosch!

Picknicken met alpaca's

Picknicken met alpaca´s in de weide of juist lekker knus in de stal? Ja, alpaca's vinden dat wel gezellig. Maar ze eten ook graag met je mee! Geen hartige of zoete hapjes maar lekkere brokjes. Dus vergeet niet om wat lekkers voor de alpaca's mee te nemen als je gaat picknicken.

Slapen op de alpacaboerderij onder de alpacawol

Kun je nog steeds geen genoeg krijgen van deze leuke dieren? Maak je alpaca-avontuur dan compleet met een unieke overnachting. Bij verschillende alpacaboerderijen wordt je wakker tussen de alpaca's. En de kans is ook groot dat je bij de alpacaboerderij slaapt in een tweepersoons bed, voorzien van dekbedden gemaakt van….hoe kan het ook anders….alpacawol van eigen boerderij! En ja, voor wie dat na deze nacht heel erg fijn vindt… kun je ook bij verschillende alpacaboerderijen een alpaca dekbedden kopen voor thuis!

De populaire alpacaknuffels

Je hebt ze vast al wel eens gezien als je een bezoek hebt gebracht aan een alpacaboerderij. Dè alpacaknuffel! Super schattige handgemaakte knuffels gemaakt van de wol van de alpaca's. De alpaca is een zoogdier en is afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De alpaca is familie van de kameel. Ze zien er ontzettend schattig uit door hun mooie wolle vacht. De alpaca wordt ook vaak verward met de lama. Een lama is een stuk groter. De alpaca heeft rechte, spitse oren die vrolijk naar buiten staan. De oren van een lama hebben een kromme vorm. De vacht van een lama is ook anders. De lama hoeft namelijk niet geschoren te worden, want die valt vanzelf uit. De mooie volle vacht van alpaca's wordt wel geschoren. Het zachte wol is erg geliefd bij spinners en wevers.

Alpaca's in combinatie met andere boerderijdieren

Alpaca's zijn echte gezelschapsdieren. Ze zijn niet graag alleen. Alpaca's kunnen over het algemeen goed samen met kangoeroes, pauwen, kippen, duiven en eenden op een wei. Alpaca's zien er schattig uit, enkele alpaca's vinden het fijn om geknuffeld te worden, maar zeker niet allemaal. Alpaca's zijn hele slimme dieren, je kunt ze dus ook goed trainen. Hiervoor heb je wel veel tijd en geduld nodig. Het is belangrijk om het vertrouwen van de alpaca's te winnen!

Alpaca Rescue

Alpaca’s zijn erg populair, maar het is wel belangrijk om er op een juiste manier mee om te gaan om ze goed in hun vel te laten zitten. Het komt voor dat er een reden is waarom iemand niet meer zelf kan zorgen voor zijn/haar alpaca’s. Alpacas Zeelandia vangt deze dieren op en zorgt dat ze weer herplaatst kunnen worden bij een nieuwe eigenaar. Sommige alpaca’s komen binnen omdat ze ondervoed zijn, gedragsproblemen of een huidaandoening hebben. Dit vraagt natuurlijk de nodige zorg. Als je je indenkt dat één rescue alpaca wel 4 uur zorg nodig heeft. Dus... overweeg je zelf een alpaca te kopen? Verdiep je dan eerst goed in de alpaca's!Liever alpacaboerderijen zoeken per provincie? Bezoek dan de speciale alpacaboerderijen per provincie pagina's.Alpacaboerderijen in Drenthe, Alpacaboerderijen in Friesland, Alpacaboerderijen in Utrecht, Alpacaboerderijen in Noord-Brabant, Alpacaboerderijen in Zeeland, Alpacaboerderijen in Overijssel, Alpacaboerderijen in Gelderland, Alpacaboerderijen in Noord-Holland

Alpacaboerderij | Hier staan alle alpacaboerderijen op een rij! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5851

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.